Marossy Anna sétány

Kedvenc helyem Nagyváradon a Garasos híd melletti Körös-part, ahol még zöld övezet van.

A természet segít átértékelni az egész életet. Külön kikapcsolódás számomra, ha hallgathatom a víz halk csobogását és azt a csendet, amely megbújik ezen a csodás helyen. Sokszor láttam a tölgyfát, a zöld füvet vagy egy egyszerű kék virágot, és a teremtő erőt véltem felfedezni benne. Csak gyönyörködni lehet ebben. Sokszor két tanóra között is eljöttem ide, hogy kikapcsolódjak. Néha elővettem egy könyvet, és olvastam. Valahogyan még az olvasás is élvezetesebb a természetben, mint otthon. Ha meg kellett írni valamilyen egyetemi feladatot, akkor gyakran ide vonultam félre, abban reménykedve, hogy megszáll az ihlet.

Az igazat megvallva, leginkább akkor jutottak eszembe fantasztikus ötletek és kreatív gondolatok, amikor a parton voltam. Például a szakdolgozatom témája is ehhez a helyhez kötődik. Rájöttem, hogy néha szívesen elrejtőzöm pár pillanat erejéig a világ elől. Ez a hely erre a célra éppen megfelelő. Az egyetemi társaimmal is ki-kijártam ide, hogy megtapasztaljuk a békét.

A természet mindig is nagy hatással volt rám, főleg olyan helyzetekben, amikor legszívesebben mindent feladtam volna. Abban a pillanatban kimenekültem a partra, ami azonnal segített. Az elém vetülő idilli kép sokszor tett boldoggá. Tavasszal és nyáron különösen örömteli percek fűztek a helyhez. Itt ücsörögve, gyakorta kaptam az élettől valamilyen visszajelzést, amiért hálás vagyok.

 

Szabó Krisztina

Képek: Szabó Arnold, Szabó Tamás

Köröspart 1 Köröspart 6 Köröspart 9 Köröspart 14 Köröspart 17

forrás: en.partium.ro