Cărturești könyvesbolt

Egyetemre úgy érkeztem, hogy semmit sem tudtam Nagyváradról, de az egyetemi környezetről sem. Szerencsémre hamar találtam egy közösséget, az enyémhez hasonló érdeklődési körrel. Nagyon szeretem a japán kultúrát, így amikor megtudtam, hogy kapható manga Nagyváradon, egyből futottam is a Carturestibe.

A japán kultúra az animék nézése közben lett a szívem csücske, a kedvenceim talán az ottani démonok, a Yokai-ok.A Japán kultúra is tele van macskákkal, ami sokat jelent nekem. A Carturesti könyvesboltban rengeteg könyvet lehet venni kb. végtelen választékból. Elmentem oda, találtam tetszésemnek megfelelő mangákat, de még olyan könyvekre is rábukkantam, amelyeket antikváriumokban is kerestem, de nem találtam, pl. H.P. Lovecraft Necronomiconja is fellelhető ott. Vannak továbbá szórakoztató társasjátékok is: mint pl. a What do you meme, ami egy elég igényes társasjáték, amikor haverokkal összeülsz; vagy ami ismertebb, az pl. a Cards against humanity. Továbbá, rálelhetsz híresebb bandák lemezeire is: Guns N’ Roses, Queen és az ő merchandiseuk is megtalálható. És egy olyan macskaszerető ember számára, mint én, rengeteg árucikkük van, mint például a macskás bögrék, poháralátétek. Szeretik meglovagolni a divatot: amikor a Fortnite volt a divatban, annak a merchjét is árulták; amikor az Amogus volt a divat, annak a figuráit is árulták. Vannak poszterek is videójátékokból, animékből, sőt még Displatet is találsz, ami egy elég magas minőségű, kézzel készített mágneses vas-poszter, s kiállítva nagyon ritka. A legjobb az, hogy annyi dolgot árulnak, bemész a könyvesboltba, aztán nem tudod eldönteni, hogy mit vegyél, ezért csak nézelődsz 2-3 órán keresztül. Ha viszont magyar nyelvű könyvet keresel, ha nem tévedek, nem nagyon fogsz szerencsével járni, mert a legtöbb angol és román nyelvű.

Az egyedi könyvesbolt környezetében találsz mozit, éttermeket is, és bizony a Noodle Pack narancsos csirkéje meg garnélarákja után mind a tíz ujjadat megnyalod. Igaz, hogy egy kicsit messze esik a könyvesbolt a városközponttól, de villamossal könnyen oda lehet jutni, s a taxisfuvar sem kerül többe 15 lejnél.

Írta: Voloncs András

Képek: Orosz Tamás, Petrus Tamás

cart ok 1 of 4 cart ok 2 of 4 cart ok 3 of 4 cart ok 4 of 4

forrás: en.partium.ro